úterý 9. září 2014

Začíná období pálení svíček, pečení koláčů, pití zkvašené jablečné šťávy. (mimochodem cider, který vyrábí PLZEŇSKÝ PRAZDROJ je fakt výborný).

Začíná dýňový čas-také jste si zamilovali dýni HOKKAIDO? Jaký je váš 
"nejdýňový " recept?






10 komentářů:

  1. Evi, svíčky už určitě:-) Jinak já recept nemám, sama bych nějaký brala, ale prý je dobrá jen tak nakrájená a pečená s máslem a různým kořením v troubě ....Tak pa :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mam dva... Polievka a pecena v rure... Iba osolena, opeprena a oliata olivovym olejom...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Polévku jsem už vyzkoušela . Pečená vypadá zajímavě

      Vymazat
  3. Evi, moc hezké fotky..cider jsem ještě nechutnala a z dýní jsem zatím jen polévková. Vlastně jsem jako přílohu jedla ještě tzv. špagetovou dýni a bylo to dobré. Myslím, že ta zapečená s bylinkami by nemusela být špatná...tak dobře uvař a dobrou chuť..Ale i jako výzdoba je úžasná.o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za zajímavý recept.Budu zkoušet.

      Vymazat
  4. Evi, na tvých fotkách vypadá podzim tak romanticky...
    Polévku dělám velmi podobně, jako je na etiketě, taky dýni peču s vlašskými ořechy, čerstvým pepřem, olivovým olejem... Nakonec přidám sýr - třeba balkánský.
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na fotkách možná romanticky,ale jinak nemám podzim ráda.Tvůj recept vypadá moc dobře.Díky.

      Vymazat
  5. Letos už jsme polévku měli třikrát.... někdy ji vylepším sýrem, jindy kokosovým mlékem a thajským kari,případně feferonkou. Ale nejraději asi jen dýně, masox, brambora, muškátový květ a smetana....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajímavé kombinace:-))))...dneska polévka klasika:-)

      Vymazat