středa 7. srpna 2013

Variace na chléb

Na tuto dobrotu narazíte v Itálii pod názvem focaccia.

Těsto se připravuje snadno, jen se musí nechat dlouho odpočinout, aby dobře vyběhlo.




500 g hladké mouky
15 g droždí
voda
75 ml olivového oleje
sůl
cherry rajčátka (nemusí být)
bazalka
olivy (nejlépe černé)
rozmarýn
mouka
pepř

1.Mouku vsypte do mísy a uprostřed udělejte důlek. Droždí rozdrobte do 100 ml vlažné vody a nechte vzejít kvásek.

2.Přidejte 125 ml vlažné vody, 50 ml oleje a lžičku soli a vypracujte těsto. Nechte hodinu kynout.

3.Těsto rozdělte na 4 díly a každý rozválejte na placku.Udělejte do nich důlky a vmáčkněte do nich rajčata a bazalku nebo rozmarýn a černé olivy. Nechte opět hodinu kynout.

4.Potřete olejem, osolte, opepřete a pečte asi 20 minut na 200-220st.

12 komentářů:

  1. Hmmm, Evi, vypadá to krásně .... hned si jdu opsat recept .... Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejen opsat recept Markétko, hned i vyzkoušet:-)))

      Vymazat
  2. Evi, všechno italské miluji...:-) a mám hlad, jdu si něco udělat, bohužel focacco nemám. pa a hezký den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky můžu italské mňamky všeho druhu...kromě mořských potvůrek:)

      Vymazat
  3. ... děkuji za inspiraci. V těchto "mrazivých" :-) dnech ideální bašta. Páčko Věrka

    OdpovědětVymazat
  4. chystám se na zítra,že tuhle dobrotu spáchám ke grilovanému masíčku.taky děkuji za tip.Evi pěkný den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, je to fakt dobrota:-) Vyzkoušej.

      Vymazat
  5. Teda Evi, to vypadá báječně. To musím vyzkoušet. Mňam!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...a taky to báječně chutná:-)

      Vymazat
  6. Evi, včera jsem je upekla a byly moc dobré, děkuji za recept :0)))) Ada

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to jsem ráda, že chutnalo:-) Eva

    OdpovědětVymazat