středa 11. listopadu 2015

Tanzanie






Před týdnem jsme byli v TANZANII. 
Našim průvodcem po cestovatelsko- gastronomickém večeru byl opět skvělý pan Papež.
Přivítal nás uvítacím drinkem-ginem s papajou a smaženým hráškem.
Prohlíželi jsme si jeho fotografie, poslouchali jsme jeho poutavé vyprávění o Tanzanii a Zanzibaru, africkou hudbu, africké bubny, nakoupili si drobné dárky v africkém obchůdku a hlavně jsme ochutnávali. 

A co se tentokrát podávalo?

1. čerstvé mango se solí s chili



2. Hovězí maso (dušené 6 hodin v kamenné peci) se zeleninou, řapíkatým celerem a zázvorem a jako příloha vařené brambory v rajčatech



3. Hovězí oháňka s koriandrem a vařeným zeleným banánem



4. Zelný salát s chili a koriandrem



5.Kobliha s kokosovým mlékem a chipsy z čerstvého kokosu




6 komentářů:

  1. Evi, tyhle večery ti v dobrém opravdu závidím... I když, tentokrát čtu spoustu koriandru a moc ho nemusím...
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu.S koriandrem se musí opatrně. Hezký večer. Eva

      Vymazat
  2. Nemáš obdobu :-)
    Recepty nemajú chybu..., ešte som neskúšala nič s koriandrom.
    papa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyzkoušej :-))) mně chutná , ale někomu nechutná. Eva

      Vymazat
  3. Tak to je zase krása naservírovaná na stole . Jen ta chuť manga se solí a chili byla asi dost nezvyklá kombinace

    OdpovědětVymazat