pondělí 4. září 2017

ZIMBABWE..... po odmlce další cestovatelský večer. 
Když jsem si přečetla menu, trošku jsem se orosila (mám alergii na ananas, nejím mořské plody a houby a ryby jím jen nějaké)...řekla jsem si, tak tady jsem asi dneska špatně.
Dobře to dopadlo....odcházela jsem domů s nacpaným břichem a zase o něco moudřejší .-)
Jako předkrm se podávaly kořeněné smažené rybičky,chobotnicový salát s rajčátky a krajta tmavá na ananasovém pyré. HADA jsem dala.-) a sama jsem byla překvapena, jak rychle jsem ho bez předsudků snědla. Následovala výborná !! zimbabwská rajčatová polévka s míchanými vejci a koriandrem....ANTILOPÍ (opět výborné) maso dušené ve vlastní šťávě s listovým špenátem na palmovém tuku a kukuřičná kaše s arašídovou pastou. Další chod bylo grilované vepřové maso s fazolemi a hlívou královskou a nakonec vanilkový pudink s česrtvým ovocem a strouhanou čokoládou.





10 komentářů:

  1. Tak to bylo tedy zajímavé menu. Věřím, že sis pochutnala.
    Hezký dnes už opravdu začínající školní rok.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji:-)...už chodím dva týdny.

      Vymazat
  2. Evi, vypadá to hodně zajímavě, hlavně ta krajta. Nevím, nevím, ale asi bych také ochutnala. :o)
    Měj se fajn. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krajta s ananasem byla zajímavá kombinace:-)

      Vymazat
  3. No bomba! Ten had :o), jsi fakt dobrá! I když musím uznat, takto dokonale naservírovaného bych ho asi taky ochutnala.
    Evi, měj hezký večer. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla takový hlad, že mi bylo jedno, co jím ;)))

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. To byla:-) už se těšíme na další cestování s jídlem :-)

      Vymazat
  5. VY jste byla v Zimbabwe? Mohu se zeptat, kde přesně? Před léty jsem tam také byla na 5 týdnů a celý život si s sebou nesu krásné vzpomínky a bohužel i prodělanou 2x malárii. Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi vás zklamu, ale nebyla. Tohle byl jen cestovatelský večer.

      Vymazat