pondělí 4. září 2017

ZIMBABWE..... po odmlce další cestovatelský večer. 
Když jsem si přečetla menu, trošku jsem se orosila (mám alergii na ananas, nejím mořské plody a houby a ryby jím jen nějaké)...řekla jsem si, tak tady jsem asi dneska špatně.
Dobře to dopadlo....odcházela jsem domů s nacpaným břichem a zase o něco moudřejší .-)
Jako předkrm se podávaly kořeněné smažené rybičky,chobotnicový salát s rajčátky a krajta tmavá na ananasovém pyré. HADA jsem dala.-) a sama jsem byla překvapena, jak rychle jsem ho bez předsudků snědla. Následovala výborná !! zimbabwská rajčatová polévka s míchanými vejci a koriandrem....ANTILOPÍ (opět výborné) maso dušené ve vlastní šťávě s listovým špenátem na palmovém tuku a kukuřičná kaše s arašídovou pastou. Další chod bylo grilované vepřové maso s fazolemi a hlívou královskou a nakonec vanilkový pudink s česrtvým ovocem a strouhanou čokoládou.





10 komentářů:

  1. Tak to bylo tedy zajímavé menu. Věřím, že sis pochutnala.
    Hezký dnes už opravdu začínající školní rok.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Evi, vypadá to hodně zajímavě, hlavně ta krajta. Nevím, nevím, ale asi bych také ochutnala. :o)
    Měj se fajn. D.

    OdpovědětVymazat
  3. No bomba! Ten had :o), jsi fakt dobrá! I když musím uznat, takto dokonale naservírovaného bych ho asi taky ochutnala.
    Evi, měj hezký večer. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla takový hlad, že mi bylo jedno, co jím ;)))

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. To byla:-) už se těšíme na další cestování s jídlem :-)

      Vymazat
  5. VY jste byla v Zimbabwe? Mohu se zeptat, kde přesně? Před léty jsem tam také byla na 5 týdnů a celý život si s sebou nesu krásné vzpomínky a bohužel i prodělanou 2x malárii. Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi vás zklamu, ale nebyla. Tohle byl jen cestovatelský večer.

      Vymazat