středa 8. srpna 2012

Nektarinkový koláč

INSPIRACE:



RECEPT:

kvásek: 1 lžička sušeného droždí

              1 lžíce  krupicového cukru
                 vlažné mléko

těsto:170 g hladké mouky
           50 g krupicového cukru
             1    žloutek
           25 g rozpuštěného másla
                   kvásek
mandlový základ: 75 g jemně mletých mandlí

                               45 g změklého másla
                              1 a půl lžíce krupicového cukru
                              1 vejce

Navrch 5 nektarinek pokrájených na plátky pokapat javorovým sirupem.
Vrství se: těsto-mandlový základ-nektarinky
Péct na 175 st. asi 30 minut. Podávat pocukrované s kopečkem zakysané smetany.


VÝSLEDEK: MŇAM:-)))

2 komentáře:

  1. Mila Evo, dekuji moc za krasne komentare u me na blogu. Prevedly me k tobe na navstevu a to me moc tesi. A koukam prisla jsem prave v cas na kolac :o) dekuji moc za recept, rada jej vyzkousim. Mej krasny tyden a brzy na ctenou, Katerina

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za virtuální návštěvu. Přeji dobrou chuť(chuťovka je to opravdu výborná)...a budu potěšena,když opět ke mně zavítáš.Eva

    OdpovědětVymazat