Další den jsme jeli na průzkum celého ostrova TERCEIRA.
Nejdříve jsme vyjeli na poloostrov MONTE BRASIL , pak jsme se ocitli v kráteru sopky 15 x 15 km (jediná rovná plocha na Azorech).
Zastavili jsme se na tradičním obědě.
Předkrm byl z čerstvého ananasu, jelita, klobásy, nakládané zeleniny a pálivé papriky.
Jako hlavní jídlo se podával ALCATRA- 8 hodin dušené hovězí maso ve speciálním hliněném hrnci.
Jako dezert se podával pudink z marakuji.
Navštívili jsme lávová a čedičová jezírka, ochutnali jsme sladké bílé víno u místního vinaře a cestu jsme zakončili v monumentálním komínu sopky ALGAR DO CARVAO.
Tedy to je tedy zážitků ! Krásné fotky!
OdpovědětVymazatMěj se!
Hanka
A to není celé ;-))
VymazatDíky Vašemu komentáři jsem Vás taky objevila a už se kochám. Díky za možnost "cestovat" po (pro mně) neznámých a nádherných místech!
OdpovědětVymazatKatka
Katko, díky za virtuální návštěvu ;)
VymazatCestování je moje nej;)
Já bych snad oželela i to krásně vypadající jídlo, teď bych jen spočinula na jednom z těch lehátek a kochala se :o)
OdpovědětVymazatEvi, díky! Hezký večer, Helena
V tomhle počasí to věřím. Tam bylo příjemných 23-26 st. , tak se dalo i jist ;)))
VymazatTak tohle je zase pecka!
OdpovědětVymazatDokonalost, jeden obrázek úžasnější než druhý,nádhera,díky za ni...
Jsem ráda, že se ti líbí:-)
Vymazat