pondělí 6. srpna 2018

Další den jsme jeli na průzkum celého ostrova  TERCEIRA.
Nejdříve jsme vyjeli na poloostrov MONTE BRASIL , pak jsme se ocitli v kráteru sopky 15 x 15 km (jediná rovná plocha na Azorech).
Zastavili jsme se na tradičním obědě. 
Předkrm byl z čerstvého ananasu, jelita, klobásy, nakládané zeleniny a pálivé papriky. 
Jako hlavní jídlo se podával ALCATRA- 8 hodin dušené hovězí maso ve speciálním hliněném hrnci. 
Jako dezert se podával pudink z marakuji.
 Navštívili jsme lávová a čedičová jezírka, ochutnali jsme sladké bílé víno u místního vinaře a cestu jsme zakončili v monumentálním komínu sopky ALGAR DO CARVAO.


















8 komentářů:

  1. Tedy to je tedy zážitků ! Krásné fotky!
    Měj se!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Díky Vašemu komentáři jsem Vás taky objevila a už se kochám. Díky za možnost "cestovat" po (pro mně) neznámých a nádherných místech!
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, díky za virtuální návštěvu ;)
      Cestování je moje nej;)

      Vymazat
  3. Já bych snad oželela i to krásně vypadající jídlo, teď bych jen spočinula na jednom z těch lehátek a kochala se :o)
    Evi, díky! Hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tomhle počasí to věřím. Tam bylo příjemných 23-26 st. , tak se dalo i jist ;)))

      Vymazat
  4. Tak tohle je zase pecka!
    Dokonalost, jeden obrázek úžasnější než druhý,nádhera,díky za ni...

    OdpovědětVymazat