pondělí 5. března 2018



KARDAMOMOVÝ KOLÁČ

3 vejce
250 g (já dala 150g) krupicového cukru
200 g žervé
300 g hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku
2 lžíčky mletého kardamomu
2 lžičky vanilkového cukru
špetka soli
 Vyšlehat cukr s vejci do nadýchané pěny a postupně vmíchat všechny ostatní přísady. Nalít do máslem vymazané formy,
Péct na 175 st. asi 35-40 minut.

Inspirace z časopisu (bohužel nevím, zda to byl Krásný rok nebo Venkov a styl)...prostě jsem stránku s receptem odněkud vytrhla:-)))

10 komentářů:

  1. Mňam!
    A konečne mám aj ja sušený kardamón a vlastne ho skúšam dávať do jedla, zaujímavé, že sa hodí aj do koláča.pa!

    OdpovědětVymazat
  2. Kardamón je zaujímavé korenie so špecifickou chuťou. Do koláčika som ho zatiaľ neskúšala, takže inšpirácia na najbližšie pečenie.

    OdpovědětVymazat
  3. Já znám kardamon jen v čaji - a tam mne nějak moc neoslovil, takže do koláče se asi pouštět nebudu. Ale je to zajímavý nápad.
    Stáňa (http://werka13.blog.cz)

    OdpovědětVymazat
  4. Evi, vypadá skvěle, díky kardamonu má nepochybně zajímavou chuť i vůni.
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat