úterý 2. února 2016


Manžel si ze mě několikrát utahoval, že jsem sběratelka receptů.
Dlouho jsem jsi ale žádný kuchařský skvost v podobě knihy nekoupila.

Minulý týden jsem  opět podlehla  lákadlu a už mám doma BJUKITCHEN od Báry Karpíškové.

A vůbec nelituji.
Budeme jíst lehce a zdravě.

Dnes pvní pokus....POLÉVKA Z PEČENÉHO CELERU.
 Většinou si recept trochu upravím. Polévku jsem rozmixovala ještě s pečeným batátem a piniovými oříšky.






18 komentářů:

  1. Krémové polievky sú moje obĺúbené...musím sa priznať, že bataty som ešte nemala...musím konečne vyskúšať...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás jedou batáty na všechny možné způsoby :-)))
      Vyzkoušej je!!!

      Vymazat
  2. dobrý tip , já mám kuchařek docela dost , ale vařím podle nich jen občas . Měla bych se polepšit . Celerová polévka musí být dobrota , celer mám ráda

    OdpovědětVymazat
  3. U nás detto :-)
    Posledné dva týždne tekvica, batáty, mrkva, huby...zapekané, v polievke rozmixované (huby len dusené a zapekané)...a semiačka a červená čočka a ja ryža....a zase potom len ryža, lebo dlho to nemôžem jesť, škrobovina !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvůj jídelníček by mně naprosto vyhovoval:-)
      Dobrou chuť Álo:))))

      Vymazat
  4. Já celer miluju, přidáváš tam mléko nebo smetanu? díky Ivana

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsem si ji koupila, ale zatim je ve sbirce ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Taky jsem si ji koupila, ale zatim je ve sbirce ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Mam dakedy zachvaty zdraveho jedla, ale dlho nevydrzim. Zelerovu polievku som uz robila, len tak z hlavy a jedli sme to z opekanymi kocockami chlebika. Preco opekany zeler? Pecie sa v rure? Velmi dobre su zelerove hranolky, ale casto ich nerobim.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dle knihy prý zelenina pečená v troubě rozvine svoji chuť a stává se výraznější.

      Vymazat