Těsto se připravuje snadno, jen se musí nechat dlouho odpočinout, aby dobře vyběhlo.
500 g hladké mouky
15 g droždí
voda
75 ml olivového oleje
sůl
cherry rajčátka (nemusí být)
bazalka
olivy (nejlépe černé)
rozmarýn
mouka
pepř
1.Mouku vsypte do mísy a uprostřed udělejte důlek. Droždí rozdrobte do 100 ml vlažné vody a nechte vzejít kvásek.
2.Přidejte 125 ml vlažné vody, 50 ml oleje a lžičku soli a vypracujte těsto. Nechte hodinu kynout.
3.Těsto rozdělte na 4 díly a každý rozválejte na placku.Udělejte do nich důlky a vmáčkněte do nich rajčata a bazalku nebo rozmarýn a černé olivy. Nechte opět hodinu kynout.
4.Potřete olejem, osolte, opepřete a pečte asi 20 minut na 200-220st.
Hmmm, Evi, vypadá to krásně .... hned si jdu opsat recept .... Marki
OdpovědětVymazatNejen opsat recept Markétko, hned i vyzkoušet:-)))
VymazatEvi, všechno italské miluji...:-) a mám hlad, jdu si něco udělat, bohužel focacco nemám. pa a hezký den!
OdpovědětVymazatTaky můžu italské mňamky všeho druhu...kromě mořských potvůrek:)
Vymazat... děkuji za inspiraci. V těchto "mrazivých" :-) dnech ideální bašta. Páčko Věrka
OdpovědětVymazatVýborný k vínečku ...Eva
Vymazatchystám se na zítra,že tuhle dobrotu spáchám ke grilovanému masíčku.taky děkuji za tip.Evi pěkný den
OdpovědětVymazatŠárko, je to fakt dobrota:-) Vyzkoušej.
VymazatTeda Evi, to vypadá báječně. To musím vyzkoušet. Mňam!!!
OdpovědětVymazat...a taky to báječně chutná:-)
VymazatEvi, včera jsem je upekla a byly moc dobré, děkuji za recept :0)))) Ada
OdpovědětVymazatTak to jsem ráda, že chutnalo:-) Eva
OdpovědětVymazat