středa 7. srpna 2013

Variace na chléb

Na tuto dobrotu narazíte v Itálii pod názvem focaccia.

Těsto se připravuje snadno, jen se musí nechat dlouho odpočinout, aby dobře vyběhlo.




500 g hladké mouky
15 g droždí
voda
75 ml olivového oleje
sůl
cherry rajčátka (nemusí být)
bazalka
olivy (nejlépe černé)
rozmarýn
mouka
pepř

1.Mouku vsypte do mísy a uprostřed udělejte důlek. Droždí rozdrobte do 100 ml vlažné vody a nechte vzejít kvásek.

2.Přidejte 125 ml vlažné vody, 50 ml oleje a lžičku soli a vypracujte těsto. Nechte hodinu kynout.

3.Těsto rozdělte na 4 díly a každý rozválejte na placku.Udělejte do nich důlky a vmáčkněte do nich rajčata a bazalku nebo rozmarýn a černé olivy. Nechte opět hodinu kynout.

4.Potřete olejem, osolte, opepřete a pečte asi 20 minut na 200-220st.

12 komentářů:

  1. Hmmm, Evi, vypadá to krásně .... hned si jdu opsat recept .... Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejen opsat recept Markétko, hned i vyzkoušet:-)))

      Vymazat
  2. Evi, všechno italské miluji...:-) a mám hlad, jdu si něco udělat, bohužel focacco nemám. pa a hezký den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky můžu italské mňamky všeho druhu...kromě mořských potvůrek:)

      Vymazat
  3. ... děkuji za inspiraci. V těchto "mrazivých" :-) dnech ideální bašta. Páčko Věrka

    OdpovědětVymazat
  4. chystám se na zítra,že tuhle dobrotu spáchám ke grilovanému masíčku.taky děkuji za tip.Evi pěkný den

    OdpovědětVymazat
  5. Teda Evi, to vypadá báječně. To musím vyzkoušet. Mňam!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Evi, včera jsem je upekla a byly moc dobré, děkuji za recept :0)))) Ada

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to jsem ráda, že chutnalo:-) Eva

    OdpovědětVymazat