úterý 11. dubna 2017

V Kambodži..... jen na skok.....s Janem Papežem.... opět úžasné, vtipné, voňavé a gastronomické....

P.S. zdravím manželé P. :-)

Kokosovo-banánový rum nás povznesl do výšin:-), k tomu pečené kuřecí prso s mangovou omáčkou a chilli podávané na banánovém listu (byla jsem tak unešená, že jsem zapomněla obojí vyfotit).
Následovala vykostěná grilovaná kuřecí stehýnka a vepřový salát s pomelem a khmérský vepřový bok s jasmínovou rýží.
Gurmánské hody vyvrcholily podáním pokrmu v kokosovém ořechu.Pochutnávali jsme si na amoku ze sumečka.... se zeleninou, kokosovým mlékem , kari a jasmínovou rýží.Neskutečná delikatesa byla korunována ovocným salátem se skořicí a pekanovými a kešu oříšky.












12 komentářů:

  1. Teda Evo, tyhle gurmánské zážitky ti v dobrém závidím. Musí to být velmi příjemné, navštívit cizí země formou místního jídla.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...to ano...a ještě to moc nestojí:-)))

      Vymazat
  2. Tí sú mi blízki, jedia prasiatka a nejak cítim, že je tam krásne.

    OdpovědětVymazat
  3. Evi, to byly hotové gastronomické hody. Věřím, že vše výborně chutnalo.
    Krásné dny.

    OdpovědětVymazat
  4. Evičko, sbíhají se mi sliny. Ráda ochutnávám exotické jídlo, takže bych si na tomto meníčku rozhodně pochutnala. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tyhle vaše večery...
    Evi, opět nádhera!
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Ať žije "resort" v Ú. Zdravím Margo

    OdpovědětVymazat