sobota 5. března 2016

Jordánsko

Včera jsme procestovali Jordánsko.
Vyprávělo se, tančilo se a hlavně se pilo a jedlo.

Na jordánský večer jsem se moc těšila.
Nejvíce na jejich kuchyni,
A opravdu nezklamala.


Mango smooti s kardamonovou pálenkou



PŘEDKRMY








Pečený lilek a švestková povidla
skvělá kombinace





Další skvělá kombibace:
 Fenykl, jablko, zrníčka granátového jablka, kopr,sůl
( mohou se přidat sušené datle nebo fíky)


minimalistický dezert: 
Sušené meruňky namočené v zeleném čaji
delikatesa


18 komentářů:

  1. Úžasné. Také bych se ráda takového programu zúčastnila, kdybych měla tu možnost.
    pa M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koncept je vymyšlený naprosto úžasně pro všechny smysly. Za měsíc bude Sri Lanka.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Bylo toho strašně moc. Zaujal mě fenykl a kardamon.

      Vymazat
  3. Úžasné večery, už přemýšlím jak to naplánovat, abychom se s mužem na některý z programů dostali.
    Hezké dny Evo.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V dubnu bude Sri Lanka a v květnu Venezuela. Odkud jsi?

      Vymazat
  4. Páni, šafrán a rozmarín, tak to je jasné, ale kopr a ovocie ... nedávno Donutil varil na Kréte a všade dávali kopr.
    Ale vrchol sú švestkové povidla a lilek, vau, tie švestky sa aj s lilkom podobajú...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, povznášející kombinace:)))a pak mám zhubnout....

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Už se těším na další večer.

      Vymazat
  6. Evi,v Dolínku tyto večery asi nejsou, viď? V Odolené Vodě? Musím napsat, že to je úžasné. Včera jsem o tom vyprávěla svému bratrovi a dost ho to zaujalo. Je totiž majitelem restaurace:o) a cesta, jak nalákat hosty není vždycky snadná..Mně osobně se to moc líbí a je to skvělý podnikatelský tah a pěkný kulturní i kulinářský zážitek! Měj se moc krásně..Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, vedle ve vesnici - v Úžicích. Mají tam skvělý kuchařský tým a přesouvají se z jedné národní kuchyně do druhé a používají autentické suroviny. A pan Papež ten je úžasný sám o sobě. Skromný člověk , kterého cestování baví.
      Vždy je plno:))) Podnikatelský záměr naprosto na jedničku :)))

      Vymazat
  7. Evka prve ma napadlo co vaha? Druhe kde to je? Kucharsky tym urcite skvely. Idem pozriet mapu kde su Uzice. Nie ze by som sa tam chystala.

    OdpovědětVymazat
  8. Váha? ????? No právě :-) ..... malá sousední vesnice.

    OdpovědětVymazat
  9. Tedy parádně to máte udělané..u nás takovéhle večery také probíhají v naší vinárně...(žádná vinárna to už není už ji zůstal jenom název ale je tam také přijemné posezení)....ale jenom jako přednáška s promítáním a vyprávěním...bez jiného programu...tohle je ale super nápad...
    Měj se hezky
    Martina

    OdpovědětVymazat
  10. Evi, tyhle gastro cestovatelské večery ti fakt závidím!
    Měj hezké pondělí, helena

    OdpovědětVymazat